2008. július 6., vasárnap

Nagykanizsa üveggyár...

[UPDATE] Az üveggyárat, 2009 február végén, március elején lebontották. Már csak azt sajnálom, hogy nem örökíthettem meg jobban. Egy élmény volt.[/UPDATE]

... mintha evakuálták volna. Az embernek az az érzése támad, hogy egyik pillanatról a másikra hagyták el. Az udvaron valaki söprögetett, kis kupacba gyűjtve össze a mocskot és apró kacatokat... Legalább 10 éve. A seprű a kupacra ejtve, lapát falnak döntve, meggörbülve öregesen állja az esőt, fagyot és napsütést évről évre.

A korra először csak a kibelezett számítógépek engednek utalni, csupa P1 - legkésőbb a kilencvenes évek közepére lehet következtetni belőlük... A középső földszintes iroda épület szinte minden szobájában, folyosóján megtalálhatóak, még az ajtót is egy kibelezett géppel támasztották ki, gondolom akkor amikor kipakolhatták a még mozdítható, használható tárgyakat.

Később persze találok iratokat. A jármű javító műhelyben egy egész szekrénnyit. Egy pillanatig elgondolkodom, hogy elhozok egyet, de végül meggondolom magam: ezek ide tartoznak. Nem szabad megváltoztatni a múltat.

A vegyszer raktárban bontatlan zsákokban állnak az alapanyagok, meg persze derékig áll a kibomlott zsákokból kifolyt, kiöntött vegyszer is. "Savkamra" és hasonló feliratok jelzik, hogy ebben az irányban nem kéne tovább menni... És még maszkot sem hoztam... Nem erre készültem...



























Nincsenek megjegyzések: